Opskrifter

Berlinerpfannkuchen med kanel

Tirsdag, 14. december 2010af Redaktion
Lækre godbidder med kanel

(Ca. 10 stk.)

¼ pakke gær, 12 g
40 g smør
1½ dl mælk
2 spsk. sukker
¼ tsk. salt
Ca. 250 g mel

Drys
50 g sukker
1 tsk. kanel
Olie til kogning

Smelt smørret og tilsæt mælken. Smuldr gæren og rør den ud i mælkeblandingen. Rør sukker, salt og mel i lidt ad gangen. Ælt dejen smidig ca. 5 min. Rul dejen ud på mel-drysset bord ca. 1½ cm tyk. Udstik cirkler ca. 6 cm og lav et lille hul midt i hver. Lad dem hæve tildækket 10-15 min. Bland sukker og kanel. Varm olie op til 170°. Kog bollerne 2-3 ad gangen ca. 5 min., vend dem halvvejs. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle og tril dem i sukkerblandingen. Spis dem nybagte til kaffe, te eller gløgg.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Pandekager med æblefyld
Tranebærbolde
Konfektstykker pg pariserkringler

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop