Birkessmåkager

Prik et hul i birkessmåkagerne, inden du bager dem, og hæng dem på juletræet i røde bånd
Af
af Anne Skovgaard, foto: Carina Krüger

Opskrift på birkessmåkager

(Ca. 50 stk.)

125 g blødt smør
50 g flødeost
100 g rørsukker
1 æggeblomme
½ vaniljestang
1 tsk. revet appelsinskal
2 spsk. blå birkes
185 g mel
¼ tsk. salt

Sådan bager du småkagerne

Rør smør, flødeost, sukker og vaniljekorn godt. Tilsæt æggeblomme, appelsinskal, birkes, mel og salt og ælt dejen sammen. Dejen kan rulles i stænger, der lægges koldt og skæres i ½ cm tykke skiver. Dejen kan også rulles tyndt ud med kagerulle på et meldrysset bord og udstikkes i kager.

Bag kagerne ca. 12 min. ved 175°, til kanten er lysebrun. Afkøl kagerne på en rist, inden de lægges i kagedåse.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!

Skønne småkager

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.