Ingredienser til blåbær-cheesecake
(6-8 pers.)
Bund
200 g fuldkornskiks
70 g smør
Fyld
6 blade husblas
225 g sukker
3 dl vaniljekvark
3 dl hytteost
3 dl cremefraiche
2 usprøjtede lime
3 dl piskefløde
500 g frosne blåbær
Pynt
Evt. friske blåbær
Fremgangsmåde til blåbær-cheesecake
Vi elsker chokoladekage!
![]() |
Er du også vild med chokoladekage, så kig med her, hvor vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter. Se vores chokolade-kager her >> |
Smelt smørret, knus kiksene og rør det sammen. Tryk blandingen ned i bunden af en springform på ca. 24 cm i diameter. Sæt formen i køleskabet, så bunden sætter sig. Tilbered fyldet imens. Læg husblassen i blød i koldt vand ca. 5 min. Pisk sukker, vaniljekvark, hytteost og cremfraiche til en jævn masse med en håndmikser. Tilsæt fint-revet limeskal og saften af 1 lime. Smelt den udblødte husblas over svag varme. Rør husblassen i ostemassen i en tynd stråle under konstant omrøring. Rør 400 g halvt optøede blåbær i ostemassen og rør, til massen har en mamoreret effekt. Fordel ostemassen i formen og sæt den i køleskabet i 3-4 timer, til ostemassen er stivnet. Varm resten af blåbærrene med lidt sukker og blend dem til en jævn sovs. Pynt evt. med friske blåbær ved serveringen.
JEG ELSKER KAGE
![]() |
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her |
Find flere opskrifter her...
Cheesecake med karamel
Chokoladekage med lakridscreme
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop
Vi elsker muffins!
(Artiklen indeholder affiliatelinks)