Opskrifter

Blåbærtærter

Lørdag, 11. august 2018af Christine Bille Nielsen. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Disse blåbærtærter kan både laves i små og store udgaver. Bag blot tærtedejen i den ønskede form, fyld tærterne med en lækker blåbærcreme og top med friske blåbær.

Ingredienser til blåbærtærter:

(2 mellemstore el. 8-10 små)

Tærtedej:
80 g flormelis
225 g hvedemel
100 g koldt smør
2-3 spsk. mælk
Lidt blødt smør til pensling af forme

Prøv også: Blåbærtærter med marcipan

Blåbærcreme:
3 blade husblas
225 g blåbær
150 g sukker
2½ dl piskefløde

Pynt:
Ca. 100 g friske blåbær
Evt. rød skovsyre

Se også: Mandel-rabarberkage med flødeostecreme

Fremgangsmåde:

Tærtedej:
Bland flormelis og mel.
Skær smørret i små tern og smuldr det i melblandingen.
Tilsæt mælk og ælt dejen hurtigt sammen.
Klap dejen flad, pak den ind i køkkenfilm og lad den køle af i køleskabet.
Pensl 2 mellemstore tærteforme på ca. 18 cm i diameter, eller 8-10 små (ca. 8 cm i diameter) med smør.
Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse og kom dejen i formene.
Prik bunden med en gaffel og skær dejen pænt til i kanten.
Lad formene sætte sig i køleskabet i 30 min.
Kom stanniol i tærtebundene og fyld op med tørrede bønner eller ris.
Bag tærterne ved 175° i ca. 15 min.
Fjern stanniol og bønner el. ris og bag bundene endnu 5-10 min., eller til de er gennembagte og lysebrune.
Lad dem køle af.

Prøv også: Små bærtærter med vaniljecreme og karamel

Blåbærcreme:
Læg husblassen i koldt vand i mindst 10 min.
Blend blåbærrene til en fin puré.
Rør sukkeret i puréen.
Varm ca. 1 dl blåbærpuré op i en kasserolle og smelt husblassen i den varme puré.
Rør blåbær-husblassen sammen med resten af blåbærpuréen.
Pisk fløden til meget blød skum og vend den med puréen og hæld straks cremen i tærteformene.
Pynt med et par friske blåbær og stil tærterne i køleskabet, til cremen er stivnet.
Pynt evt. med skovsyre lige inden servering.