Små bærtærter med vaniljecreme og karamel

Disse små bærtærter indeholder både et lag marcipan, en midte af karamel og en dejlig topping i form af vaniljecreme og bær. Bedre bliver det næsten ikke!
Af
Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger.
Små bærtærter med vaniljecreme og karamel

Ingredienser til små bærtærter:

(8 stk.)

75 g hvedemel
50 g mandelmel
60 g smør
40 g sukker
1 æggeblomme
125 g marcipan

Prøv også: Små bærtærter med stjerner på toppen

Vaniljecreme:
200 g flødeost
2 spsk. flormelis
1 vaniljestang
2 dl piskefløde
50 g dulce de leche
250 g blandede bær

Se også: Flødeskumskager med limecreme og hindbær

Fremgangsmåde:

Bland mel, mandelmel, sukker og smør til en smuldredej og saml den med æggene.
Lad dejen hvile koldt i ca. 1 time.
Rul dejen ud og beklæd 8 små, smurte tærteforme med dejen.
Riv marcipanen, fordel den over bundene og bag dem ved 180° i 12 min.
Bland flødeost, flormelis, vaniljekorn og fløde og pisk blandingen tyk.
Kom en skefuld dulce de leche i de afkølede bunde og fyld op med cremen.
Skyl bærrene, tør dem godt, pynt tærterne med bærrene og servér.

Læs også: Nem hindbær-cheesecake i bradepande

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.