Opskrifter

Blåbærtrifli med kokos

Lørdag, 24. juli 2010af Redaktion
En dejlig, kold dessert

(4 pers.)
30 min. + 1 time på køl

2 dl kokosmælk
4 spsk. kokosmel
3 spsk. sukker
3 æggeblommer
½ dl mælk
25 g majsstivelse
1 tsk. revet, usprøjtet limeskal
1½ dl piskefløde
100 g makroner
½ dl god portvin
200 g blåbær
Lidt limeskal til pynt

Kog kokosmælk, kokosmel og sukker op i en gryde. Pisk æggeblommerne sammen med mælk og majsstivelse i en skål. Hæld 1 dl af den varme kokosmælk i æggeblandingen under konstant piskning og hæld det tilbage i gryden. Tilsæt limeskal og lad cremen koge i 3 min. under omrøring, til cremen tykner. Lad cremen køle helt af, pisk fløden til skum og vend den i cremen. Læg creme, knuste makroner dryppet med portvin og blåbær lagvis i 4 portionsglas og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Server triflien pyntet med limeskal i tynde strimler.

Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Find flere kolde desserter her...
Banan-jordbæris
Is på sprød cornflakesbund med limejordbær
Citronis