Opskrifter

Blomme-mandelkage

Fredag, 28. september 2012af Redaktion
Kagen kan også bages med abrikoser og nektariner. Frugten bliver blødere under bagningen, så den skal være moden, men fast

100 g blødt smør
100 g sukker
2 store æg
2 spsk. friskhakket mynte
50 g hakkede mandler
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde
2 tsk. vaniljesukker

Fyld
6-7 modne,
faste blommer
Flormelis til drys

Tilbehør
Flødeskum

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Rør smør og sukker luftigt. Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i smørret et ad gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med fløde og vaniljesukker. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen til sidst. Kom dejen i en velsmurt springform eller tærteform med løs bund. Halvér blommerne, tag stenene ud og skær blommerne i kvarte. Læg blommerne tæt oven på dejen. Bag kagen på midterste ovnrille 35-40 min. ved 180°. Køl kagen af på en rist og fjern forsigtigt formens ring. Server kagen lun med et drys flormelis og med flødeskum til.

Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Blåbærkage med limelåg
Blomme-karamelkage
Blomme-valnøddemarmelade




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop