Cheesecake med citron

Cremefraiche betyder frisk fløde på fransk. Her får du opskriften på cheesecake med citron, hvor den hvide flødecreme giver desserten en let syre og friskhed.
Af
Af: Af Linn Grubbström. Foto: Martin Tanggaard.
Annonce

Opskrift på cheesecake med citron:

12 pers.

Ingredienser:

Kiksebund:

  • 20 Oreo-kiks
  • 80 g smør
  • 40 g sukker

Ostecreme:

  • 250 g flødeost naturel
  • 2 dl cremefraiche 18 %
  • 85 g sukker
  • 2 æg
  • 3 usprøjtede citroner
  • 3 stilke frisk mynte

Pynt:

  • 100 g friske hindbær
  • 2 stilke frisk mynte

Fremgangsmåde:

Kiksebund:

Fjern cremen mellem Oreo-kiksene, og blend kiksene helt fint i en blender.

Smelt smørret, og bland kiks, smør og sukker sammen.

Dæk bunden af en springform (Ø ca. 24 cm), med bagepapir.

Pres kiksemassen sammen i bunden af springformen til en fast kiksebund. Sæt på køl.

Ostecreme:

Tænd ovnen på 175°.

Pisk ­flødeost, cremefraiche, sukker og æg sammen. Vend revet citronskal og hakket mynte i.

Hæld cremen i formen, og bag kagen i 40-45 minutter.

Køl af i formen på en bagerist, og sæt på køl i 2 timer.

Pynt kagen med hindbær og mynteblade inden servering.

Annonce
Annonce

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.