Opskrifter

Choko-iceshot med chokolade og æbler

Lørdag, 16. april 2011af Redaktion
Fin, lille dessert der serveres i små glas

(8 pers.)

2 faste æbler
100 ml kaffesirup (vanilje, irish, kanel, karamel el. mocca)
200 g Odense Mørk Chokolade
½ l vaniljeis
4 spsk. stærk kaffe


Skræl æblerne, fjern kernehuset, skær dem i små tern og kom dem i en skål. Hæld siruppen over og stil det på køl i en time. Tag isen ud af fryseren, så den er tempereret. Hak 120 g chokolade fint og vend det i den tempererede is. Tilsæt kaffen - rør isen let sammen og stil det i fryseren en time.
De resterende 80 g chokolade rives. Ved servering lægges 1-2 spsk. marinerede æbler i et glas. Kom 1 spsk. revet mørk chokolade over, så det lægger sig på toppen af marinaden.
Rul en kugle af chokoladeisen fra fryseren og læg den i glasset. Server straks.

Madopskrift: Odense Marcipan


Find flere opskrifter her...
Chokolademarquise med appelsin og hasselnødder
Pannacotta og råmarinerede bær
Ricotta med chokolade

Find flere chokoladefristelser her...




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop