Opskrifter

Chokolade i svøb

Tirsdag, 14. april 2009af Redaktion
Inde i dejen gemmer sig gode ting som bær, sherry, nødder og chokolade

(6 stk.)



Dej
80 g hvedemel
60 g smør
½ dl cremefraiche



Fyld
½ dl sol- el. blåbær (tørrede)
2 spsk. sherry
½ dl hakkede hasselnødder
1 spsk. kakao
60 g sukker
60 g mørk chokolade
1 æg
3 spsk. smeltet, usaltet smør



Sæt bærrene i blød i sherry. Kom mel og smør i foodprocesser. Saml dejen med cremefraiche. Rul ud på melet bord og udstik 6 cirkler a 7 cm i diameter og 6 cirkler af 5 cm i diameter. Læg i fryseren i 30 min. Lav imens fyldet. Kom de opblødte bær i en foodprocessor sammen med nødder, kakao, sukker og chokolade. Tilsæt ægget (måske ikke det hele - resten kan bruges til samling) og blend til en fast masse. Tilsæt smør, så massen stadig er fast - måske ikke det hele. Læg massen i fryseren i 30 min. Læg de mindste cirkler nederst på bagepapirbeklædt plade og læg en valnødstor klump fyld på. Pensl kanten med æg og pres den større cirkel ned over. Rids overfladen med en skarp kniv. Bages i forvarmet ovn ved 200° varmluft i 12-15 min. Drysses med flormelis ved servering.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Flere gode opskrifter...
Roulade med chokoladefyld
Chokoladetrøffelkage
Hvedestykker med chokolade