(4 pers.)
150 g mørk chokolade
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. sukker
Saften og skallen af en usprøjtet appelsin
4 pasteuriserede æggehvider
50 g sukker
2 dl piskefløde
200 g jordbær
200 g hindbær
200 g ribs
2 spsk. rørsukker
Pynt
Basilikum eller mynte
Smelt chokoladen over vandbad.
Pisk æggeblommerne til luftigt skum med sukker og appelsinsaft og skal. Pisk æggehviderne stive. Fold den let afsvalede chokolade i æggeblommerne og fold så halvdelen af de stiftpiskede hvider i moussen. Fordel i portionsglas.
Pisk resten af hviderne seje med sukker og pisk fløden stiv for sig. Fold fløden i æggehviderne og fold det en halv omgang i chokolademoussen uden at det blander sig rigtigt.
Bland alle slags bær og pynt med dem og en top grønt.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
DEKORATIVE KAGER
Dekorer dine kager med den funktionelle sprøjtepose i 100% silikone fra SilikomArt. Kan købes for 149 kr. i Familie Journals shop
Find flere opskrifter her...
Hvid chokolademousse med friske bær
Hindbærmousse med mandelkaramel
Rabarbertiramisu
Find flere chokoladefristelser her...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop