Opskrifter

Citron-makroner

Torsdag, 11. april 2013af Redaktion
Man skal tage det sure med det søde, og her er det en ren fornøjelse…

Ingredienser til makroner med citron

130 g mandler
225 g flormelis
1 usprøjtet citron
3 æggehvider
75 g sukker

Creme
½ dl piskefløde
100 g hakket, hvid chokolade
3 spsk. lemoncurd (se evt. opskrift her)

Pynt
50 g mørk chokolade

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Fremgangsmåde

Smut mandlerne, lad dem tørre helt og blend dem til fint mandelmel. Tilsæt flormelis og revet citronskal og blend i yderligere et par min. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt sukker og pisk videre, til de er helt stive. Fold forsigtigt mandelblandingen i hviderne og kom massen i en sprøjtepose. Sæt marengsmassen på en plade med bagepapir i 2 cm store cirkler og lad dem stå ved stuetemperatur i 15 min. Bag kagerne ved 160° i 15 min. og lad dem afkøle. Varm fløden op, hæld den over den hvide chokolade og rør, til chokoladen er helt smeltet. Rør lemoncurd i og lad cremen køle helt af. Kom cremen i en sprøjtepose og sæt makronerne sammen to og to med creme imellem. Smelt den mørke chokolade og dekorér makronerne.

Bageopskrift: Kristina Marckmann



Find flere opskrifter her...
Kokos-makroner med toblerone-creme
Jordbærmakroner
Franske makroner

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop