Opskrifter
Jordbær macarons med fyld af jordbærmarmelade
Mandag, 25. juli 2011Opdateret 19. majaf Helle Brønnum Carlsen
Her får du opskriften på de skønneste franske macarons, der både smager af jordbær indeni og udenpå.

40 min
Jordbær macarons
3 æggehvider
1 tsk. eddike
1 spsk. jordbærsaft
1 spsk. rødbedesaft (bare riv lidt af en rødbede, så giver det sig selv)
100 g sukker
175 flormelis
1 dl fast jordbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Pisk æggehviderne stive med eddike og tilsæt sukker lidt ad gangen.
- Når de er helt seje, piskes de to røde safter forsigtigt i.
- Fold sigtet flormelis i og kom massen i en tylle med stor, glat tut.
- Afsæt små runde makroner med afstand imellem.
- Sæt dem i ovnen ved 120° i 15 min. Tjek, om de er tørre nok, ellers skru ned til 100° og giv dem mere tid. De må endelig ikke tage farve, så temperaturen må ikke sættes for højt.
- Smør lidt marmelade på de afkølede makroner og opbevar dem koldt.

Hjemmebag
Hjemmebag: 3 klassiske franske fristelser

Dessert & Kage
Franske vafler