Citrontærte uden ovn

En dejlig tærte, der ikke skal bages
Af
af Redaktion

200 g smør
250 g Bastognekager (belgiske småkager med ingefær, findes i alle supermarkeder)
4 æggeblommer
100 g sukker
1 spsk. revet skal af usprøjtet citron
¾ dl citronsaft
75 g smør
2 dl cremefraiche 38%


Smelt smørret, knus kagerne og bland det sammen. Pres blandingen godt sammen som bund i et tærtefad og stil fadet i fryseren natten over. Pisk æggeblommer, sukker, citronskal og -saft sammen i en gryde og varm langsomt op under konstant omrøring. Lad blandingen småkoge i 20 min. under omrøring, til den tykner, og tag den af varmen. Skær smørret ud i mindre tern, rør dem i en ad gangen og stil cremen på køl natten over. Pisk cremefraichen tyk og vend forsigtigt citroncremen i. Kom blandingen over tærte­bunden, pynt med høvlet citronskal og stil den på køl, til den skal serveres.

Madopskrift: Kristina Marckmann


Find flere desserter her...
Cheesecake med melon og hyldeblomst
Hindbæris på marengsbund
Mandeltærte

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.