Opskrifter

Enkel chokolademousse

Fredag, 29. marts 2013af Redaktion
Der findes mange opskrifter på chokolademousse, her er den helt enkle og oprindelige. Moussen er kraftig og bør serveres i små portionsskåle eller glas.

Ingredienser til chokolademousse

(4 pers.)

150 g mørk, bitter chokolade
25 g smør
4 friske æg el. 4 pasteuriserede æggeblommer og 4 pasteuriserede æggehvider

Pynt
Violer el. frysetørret hindbær
Evt. flødeskum

Fremgangsmåde

Hak chokoladen og smelt den sammen med smørret i en skål over vandbad ved svag varme, så den ikke gryner eller bliver grå. Tag chokoladen fra varmen og lad den køle lidt, inden æggeblommerne røres i en ad gangen. Blandingen bliver fastere, fordi æggeblommer og chokolade virker stivnende. Pisk hviderne stive. Rør ca. 1/3 af chokoladen i. Rør og vend resten af hviderne i med nænsom hånd og sørg for, at det bliver godt blandet. Fordel moussen i 4 skåle, dæk dem til og stil dem koldt tildækket et par timer.
Pynt med violer el. frysetørret hindbær og evt. flødeskum.

Tip: Den smeltede chokolade kan tilsættes et par spsk. cognac eller stærk kaffe.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Pæremousse med sprød bund
Hindbærmousse med skumfiduser


Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop