Opskrift på fastelavnsboller
(12 stk.)
500 g hvedemel
350 g smør
2 spsk. sukker
½ spsk. kardemomme
50 g gær
1¼ dl mælk
2 æg
150 g marcipan
Æg til pensling
5 dl piskefløde
100 g mørk chokolade
90 g flormelis
½ tsk. frugtfarve
1 spsk. varmt vand
Fastelavnskostumer på familiejournal.dk
![]() |
Blomst-kostume til fastelavn |
![]() |
Dinosaurus-kostume til fastelavn |
![]() |
Ridder-kostume til fastelavn |
Sådan bager du fastelavnsboller
Hak mel og smør sammen til en grynet masse og bland sukker og kardemomme i. Rør gæren ud i mælken, rør æggene i og rør blandingen sammen med melet. Rør dejen, til den er smidig og blank, og lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Del dejen i 12 stk. og rul hver dejstykke ud på et melet bord til en firkant med en tykkelse på ½ cm. Fordel marcipanen på dejstykkerne og fold hjørnerne ind, så de mødes i midten af dejen. Tryk de fire nye hjørner ind, så marcipanen lukkes inde og sæt dem på en bageplade med samlingen nedad.
Pensl bollerne med æg, bag dem nederst i ovnen ved 200° i 20 min. og lad dem afkøle.
Pisk fløden til skum, hak chokoladen og vend den i. Skær et snit i hver bolle og fyld flødeskummet i. Rør flormelis, farve og vand sammen til en glat glasur og dekorér bollerne.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.