Fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur
Ingredienser til fastelavnsboller med marcipanremonce og chokoladeglasur:
(16 stk.)
- 2 dl mælk
- 100 g smør
- 50 g gær
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- ¾ tsk. stødt kardemomme
- Ca. 450 g hvedemel
- 1 æg til pensling
Prøv også: Gammeldags fastelavnsboller og strutter
Marcipanremonce:
- 75 g marcipan
- 75 g sukker
- 75 g smør
Se også: Fine fastelavnsboller
Chokoladeglasur:
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk. flormelis
- 1 spsk. smør
- Krymmel til pynt
Prøv også: Fastelavnsboller med appelsin
Fremgangsmåde:
Lun mælken, og rør smørret i, til det smelter. Opløs gæren i mælken.
Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og det meste af melet. Ælt dejen godt sammen, og tilsæt mere mel, til dejen er blød og glat. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter.
Se også: Semlor - svenske fastelavnsboller
Marcipanremonce: Riv marcipanen, og rør den sammen med sukker og smør. Rul dejen ud til en firkant på ca. 30 x 30 cm. Skær dejen ud i 16 kvadrater, og læg 1 skefuld marcipanremonce på hver af dem.
Fold dejen omkring fyldet, og tryk den godt sammen i sammenføjningerne. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir med lukningerne nedad. Pensl dem med sammenpisket æg, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Varm ovnen op til 200°. Bag bollerne midt i ovnen 12-15 minutter, til de er gyldne.
Lad dem køle af på en rist.
Chokoladeglasur: Smelt chokoladen sammen med flormelis og smør over vandbad. Smør glasuren på bollerne, og drys med krymmel.
Prøv også: Fastelavnsboller med creme