Opskrifter

Fastelavnsboller

Onsdag, 26. februar 2014af Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Læsernes bedste opskrift kommer i denne uge fra Heidi og Danni Pedersen, Frøstrup. Se deres opskrift på fastelavnsboller her

Ingredienser til fastelavnsboller

(16 stk.)

50 g gær
2 dl mælk
200 g smeltet smør
50 g sukker
1 tsk. salt
2 æg
600 g mel

Remonce
100 g smør
100 g sukker
1 spsk. mel
25 g marcipan

Fyld
Kagecreme eller marmelade

Glasur
100 g flormelis
2 tsk. kakao
1 spsk. kogende vand

Fremgangsmåde til fastelavnsboller

Rør gæren ud i mælken og tilsæt smør, sukker, salt og æg. Tilsæt melet, ælt dejen sammen og lad den hæve i 45 min.

Rør smør, sukker, mel og marcipan til en ensartet remonce.

Del dejen i to og rul hver del ud i en firkant på 30 x 30 cm. Skær hver firkant ud i 16 stykker, fordel remoncen på firkanterne og luk dejen sammen om remoncen. Sæt bollerne med lukningen nedad på en plade med bagepapir og tryk et hul i midten af hver bolle. Kom marmelade eller creme i hullerne og lad dem efterhæve i 20 min.

Pensl med æg og bag bollerne ved 220° 15 min.

Rør glasuren sammen og pynt bollerne.

Bageopskrift: Heidi og Danni Pedersen

Vi elsker muffins!

Er du vild muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver dig nogle af de bedste opskrifter på muffins fra Familie Journal.
Se vores muffins her

Find flere opskrifter her...
Gammeldags fastelavnsboller og strutter
Fastekringler

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop