(30 stk.)
Det skal du bruge til fyldte chokolader formet som æg
1 dl piskefløde
1 vaniljestang
1 tsk. frysetørret kaffe
200 g sukker
300 g mørk chokolade
Prøv også: Fyldte chokolader med hindbær
Sådan laver du fyldte chokolader formet som æg
Varm fløden og den flækkede vaniljestang op til kogepunktet, rør kaffen i og tag den af varmen.
Smelt sukkeret til en gylden karamel i en tykbundet gryde, tag den af varmen og rør fløden i lidt ad gangen.
Stil karamellen til afkøling, hak chokoladen og smelt 2⁄3 af den over vandbad.
Tag den smeltede chokolade af varmen og rør resten af chokoladen i, til massen er glat og ensartet.
Hæld chokoladen i en chokoladeform til fyldte chokolader og bank blidt formen mod bordet, så eventuelle luftbobler fjernes.
Skal du bruge en chokoladeform? Her finder du et bredt udvalg.
Hæld det overskydende chokolade tilbage i skålen, skrab chokoladeformens overflade ren og stil den i køleskabet i 10 min.
Fyld karamellen i chokoladeskallerne 2 mm fra kanten og stil dem på køl i 10 min.
Fyld chokolade over karamellen, så de lukkes helt, skrab overfladen ren og stil dem på køl i mindst 10 min.
Prøv også: Fyldte chokolader med orangetrøffel
Find mere inspiration til påsken her
Lav en dejlig påskefrokost


Sy et påskeæg
Den yndige stofpose kan fyldes med dejligt påskeslik. Posen, der er er syet som patchwork i hånden, består af sekskanter og femkanter
Find opskriften her...


Æggedyr på bordet
Her er fire forskellige, søde dyr med æggekrop. Brug dem som pynt på påskebordet eller i vinduet
Find opskriften her...








Serviet med kyllinger
De to små servietter har broderede kyllinge-motiver i begge ender og hulmønster hele vejen rundt
Find opskriften her...




Servietring med kyllinger
Overrask familie og gæster med hjemmelavede servietringe med broderede kyllinger på til påske
Find opskriften her...






Æggevarmer med kyllingbroderi
En sød kylling i en halv æggeskal pynter på den enkle æggevarmer
Find opskriften her...


Ternet dug med blomster
Den ternede dug med de applikerede, gule blomster er fin som påskedug, men kan også sagtens bruges senere som sommerdug ude og inde
Find opskriften her...


Kyllingeleverpostej uden mel og ansjosæg
Herlige, små retter - perfekt til en festfrokost
Find opskrifterne her...






Røget hellefisk med avocado og rogn og spinatgazpacho
Små fine hapsere til frokosten
Find opskrifterne her...








Påskefrikadeller
Gode frikadeller - så er der også lidt til de yngste
Find opskriften her...


Dug med tulipankrans
Super til påske: Sød, lille forårsdug med nemt patchwork og broderi som dekorativt midterfelt
Find opskriften her...


Rugbrød
Rugbrød skal naturligvis med på påskebordet - hjemmebagt er altid populært!
Find opskriften her...




Gammeldags leverpostej
Leverpostej er altid en god ret på frokostbordet
Find opskriften her...



