Opskrifter

Gærkringle med svesker og creme

Lørdag, 23. marts 2013af Redaktion
En skøn kringle til kaffen

Ingredienser til gærkringle

(12-15 stk.)

25 g gær
1½ dl mælk
1 æg
25 g sukker
½ tsk. salt
½ tsk. kardemomme
75 g koldt smør i tern
350 g hvedemel

Fyld
4 dl mælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil
KageCreme
125 g svesker uden sten

Pynt
1 æg
3 spsk. perlesukker
50 g Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lun mælk. Pisk ægget sammen med en gaffel og rør det i gærblandingen sammen med sukker, salt og kardemomme. Kom halvdelen af melet i en skål og smuldr smørret heri, til konsistensen er som rasp, inden det røres i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad dejen hæve lunt i 45 min.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Fyld: Pisk cremepulveret i mælken med en elpisker og pisk den ca. 1 min. Stil den koldt i ca. 20 min. Slå dejen ned og rul den ud til en firkant på ca. 30 x 35 cm. Fordel cremen på langs, i en stribe, midt på dejen og fordel sveskerne oven på. Skær dejen i strimler på begge sider af cremestriben. Strimlerne skal starte ca. 3 cm fra cremen og være ca. 10 cm lange. Fold først enderne ind over fyldet og derefter de lange sider. Læg stangen på en plade med bagepapir, pensl med æg og drys med sukker og hasselnøddeflager. Lad stangen hæve i 45 min. Bag sveskestangen midt i ovnen ved 200° i 20-25 min. Afkøl stangen på en bagerist.

Bageopskrift: Dr. Oetker

Find flere opskrifter her...
Nødderulle med fyld
Læsøgifler

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop

Fristende og flotte konditorkager

Vi har samlet nogle af vores bedste opskrifter og alternativer til en masse af de kager, som du kender fra din bager. Så er det bare om at komme i gang i køkkenet, så du kan sætte tænderne i nogle af de mange fristelser...