Glutenfri kager


Glutenfri chokoladekage


Snickers-hapsere
Glutenfri chokoladekage
(8 personer)
- 200 g mørk chokolade
- 150 g smør + lidt til formen
- 50 g sukker
- 100 g mørkt muscovadosukker eller rørsukker + lidt til formen
- 5 æg
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
Prøv også: Glutenfri hindbærkage med mandel-lakridsbund
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 175°. Smelt chokolade, smør, sukker og muscovadosukker, til alle sukkerkorn er opløst. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i chokoladeblandingen sammen med bagepulver og salt. Pisk hviderne stive, og vend dem i dejen.
Prøv også: Glutenfri kartoffelmazarin-kage med chokoladeglasur og nødder
Hæld dejen i en smurt springform (Ø ca. 22 cm), der er drysset med lidt sukker. Bag kagen i ca. 30 minutter, så den stadig er svampet i midten. Lad den sætte sig et køligt sted, gerne til dagen efter.
Tip: Kagen er bl.a. sødet med muscovadosukker, som har en karamelagtig smag. Det kan erstattes af rørsukker.
Prøv også: Nem glutenfri æblekage med kokos
Snickers-hapsere
(10 personer)
Bund:
- 10 friske dadler
- 4 æg
- 150 g peanutbutter
- ½ dl mælk
Dadelfyld:
- 250 g friske dadler
- 4 spsk. vand
- 100 g saltede peanuts
Overtræk:
- 150 g mørk chokolade
- 1 spsk. kokosolie eller smør
Prøv også: Saftige, glutenfrie grovbrød
Fremgangsmåde:
Bund: Tænd ovnen på 175°. Udsten dadlerne. Blend dadler, æg, peanutbutter og mælk i en blender, eller kør det i en foodprocessor til en ensartet masse. Tryk den fast i en form på ca. 20 x 35 cm beklædt med bagepapir. Bag kagebunden i 18-20 minutter, og prik i overfladen med en skarp kniv halvvejs, hvis den puffer for meget op. Lad kagebunden køle helt af. Skær kanterne til, så de er skarpe, og så bunden er lige høj overalt, inden fyldet lægges på.
Prøv også: Glutenfri drømmekage
Dadelfyld: Udsten dadlerne, hæld kogende vand over dem i en skål, og lad dem trække i 10 minutter. Blend dem i en blender, eller kør dem i en foodprocessor, til konsistensen er jævn. Fordel dadelmassen på den afkølede bund, og drys grofthakkede peanuts over. Tryk dem fast med hænderne.
Overtræk: Overtræk kagen med smeltet chokolade blandet med kokosolie eller smør. Lad den sætte sig på køl, og skær ud i passende stykker.
Prøv også: Glutenfri marcipandrøm med jordbær og lime