Ingredienser til Grand Marnier issoufflé
(6 pers.)
50 g makroner
4 friske, økologiske æg
150 g sukker
Revet, usprøjtet appelsinskal
2½ dl piskefløde
¾ dl Grand Marnier
Kakao
½ usprøjtet appelsin
Fremgangsmåde til Grand Marnier issoufflé
Desserten skal fryses i en souffléform, der rummer ca. 1 liter. Er formen mindre, forhøjes den med en dobbelt alufolie-krave (4-5 cm høj). Hold den fast med clips eller elastik rundt om formen.
Knus makronerne og læg dem i bunden af formen. Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive i en skål over kogende vandbad. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og fortsæt med at piske, til marengsen danner små toppe på piskeriset. Tag skålen op af vandbadet og afkøl hviderne, evt. i en balje med koldt vand. Riv appelsinskallen. Pisk æggeblommer og appelsinskal i hviderne. Pisk fløden stiv og vend den i sammen med Grand Marnier. Kom straks blandingen i den forberedte form og sæt den i fryseren i ca. 4 timer. Fjern foliekraven og drys souffléen med sigtet kakao og appelsinskal.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Isbomber med karamelcreme
Champagnesyllabub
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her
Galleri: Lækre hapsere til nytår
Lækre hapsere til nytår


Minitarteletter med avocado og rogn/rejer
Til en aperitif inden middagen
Find opskriften her...




Ungarske minilangos
Disse ungarske madbrød kan spises med megen forskellig fyld
Find opskriften her...


Gulerodsruller med blue cheese creme
Det søde og det sprøde med lidt bid – en rigtig lækkerhaps
Find opskriften her...


Minipizzaer med kantareller
Kan serveres som en snack og en fin lille forret
Find opskriften her...




Krabberuller
Gode som en lille snack eller som appetizer. De skal serveres kolde, eventuelt med en sød chilidip til
Find opskriften her...


Artiskokcreme med krydderurter
Cremen passer fint som snack sammen med friske grønsagsstave og små ristede skiver flute
Find opskriften her...








Hapser med nøddesmag
Server sandwichene som en lille snack eller som tilbehør til en god kalvesteg
Find opskriften her...




Rodfrugtchips med paprika og aioli
Chipsene her er gode som en lille appetizer til en let, tør velkomstdrink
Find opskriften her...






Indiske bhajis med raita
En indisk specialitet, der kan serveres som forret eller som lille snack
Find opskriften her...


Bruschetta med saltet torsk
Et skønt alternativ til den traditionelle bruschetta
Find opskriften her...


Majskager med røget laks og cremefraiche
Små søde hapser, der både kan bruges som en let forret eller som en lille appetizer
Find opskriften her...


Appetitvækkere
Små appetitvækkere: stegte oliven, røget makreldyp med grissini og rødbedechips
Find opskriften her...

