Opskrifter

Hele, støbte chokolader og cornflakes-chokotoppe

Torsdag, 16. december 2010af Redaktion
Sødt julekræs til hele familien

(30 stk.)

200 g lys chokolade
200 g mørk chokolade
Siliconeforme til at støbe i (kan købes her...)

Hak begge slags chokolade med skarp kniv på hver sit skærebræt. Lav to vandbade eller brug en chokoladesmelter. Kom 2/3 af den lyse chokolade i en skål og tilsvarende med den mørke. Smelt begge chokolader til en temperatur der føles som "behageligt badevand" eller lidt varmere. Tag af varmen og kom den resterende chokolade i de to respektive skåle. Lad dem stå lidt og fyld dem så i formene, der bankes let mod bordet, så der ikke er luftbobler i chokolademassen. Lad dem stivne i et køligt rum i 3-4 timer og vend dem ud. Opbevares køligt og tørt.

Temperering
Også for børn: Varm 2/3 af chokoladen op over vandbad til ca. 45° (det føles som varmt badevand). Så tilsættes den sidste tredjedel og skålen løftes af vandbadet. Det skal gerne nå en neutral temperatur (28-30°), så kan det støbes.

Cornflakes-chokotoppe

(20 stk.)

75 g cornflakes
150 g lys chokolade

Smelt chokoladen over vandbad og vend cornflakes i. Afsæt små toppe af chokoladeknas og lad dem stivne i køleskab. Opbevares i glas eller dåse der kan lukkes godt. Opbevares køligt.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen

Find flere opskrifter her...
Chokoladeskaller med romcreme og kakaobidder
Cognacfigner i marcipan
Små limeblomster

Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop