Ingredienser til helgas sommertærte
2 spsk. sukker
175 g mel
100 g smør
Fyld
250 g kirsebær
2 spsk. kokosmel
3 æggeblommer
80 g sukker
½ usprøjtet citron
3 æggehvider
80 g sukker
Fremgangsmåde til sommertærte
Bland sukker og mel og hak smørret i til en fin smuldredej. Kom smuldrdejen i en smurt lagkageform og bag den ved 200° i 20 min. Tag bunden ud af formen, kom udstenede kirsebær over og drys med kokosmel. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps, vend revet citronskal i og kom det over kirsebærrene. Pisk hviderne stive, tilsæt 3 spsk. sukker og pisk dem helt stive. Vend forsigtigt resten af sukkeret i og fordel marengsmassen over kagen. Bag kagen ved 200° i 15 min., til den er gylden, og servér den, som den er, eller drysset med flormelis.
Bageopskrift: Helga Jensen
JEG ELSKER KAGE
![]() |
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her |
Find flere opskrifter her...
Citronkage med sesamfrø
Marcipandrøm med jordbær og lime
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop
Er du vild med de populære muffins og cupcakes, så kig med her, hvor vi giver et overblik over nogle af de bedste opskrifter fra Familie Journal.