Opskrifter

Hindbærmousse-tærte

Onsdag, 16. februar 2011af Redaktion
Skøn og sød dessert

(4 pers.)

250 g desserttærtedej
¼ dl vand
50 g mørk chokolade
3-4 pasteuriserede æggeblommer
100 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
250 g flødeost naturel - gerne light
400 g hindbær (evt. optøede frosne bær)
1 flaske Milda Cremefine 7%
20 g gelatinepulver
4 stiftpiskede pasteuriserede æggehvider

Tilbered desserttærtedejen som anvist og rul den ud. Beklæd bunden af en springform med bagepapir og læg desserttærtedejen i bunden af springformen. Bag dejen i ovnen på 200°C i 12-15 minutter. Lad herefter tærtedejen køle helt af i springformen.
Smelt chokoladen og smør den ud over den afkølede bund. Lad herefter chokoladen stivne.
Pisk æggeblommer, flormelis og vanilje til blandingen er hvid og luftig. Hindbærrene og flødeosten blendes sammen, og æggeblandingen tilsættes. Varm 1 dl. Milda Cremefine i en gryde og rør gelatinepulveret i. Hæld de resterende 1,5 dl. Milda Cremefine i hindbærmoussen. Bland under omrøring gelatineblandingen i hindbærmoussen. Pisk æggehviderne til en stiv masse og vend det i hindbærmoussen. Fordel blandingen på bunden. Dæk kagen til og stil den i køleskabet - gerne til dagen efter.
Ved serveringen skær da forsigtigt hele vejen rundt om moussen og fjern siderne på springformen. Server evt. med friske hindbær.


Find flere opskrifter her...
Hindbærmousse med nøddebund
Krydrede rejer
Karrykylling med vilde ris




Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop