Opskrifter

Høsttærte med frugt

Lørdag, 25. september 2010af Redaktion
En lækker tærte med mandelbund, gammeldags vaniljecreme og masser af frugt

100 g smør
125 g mel
50 g finthakkede mandler
3 spsk. sukker
1-2 spsk. koldt vand

Creme
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
½ spsk. majsstivelse
2 dl mælk
1 tsk. vaniljesukker
1 dl piskefløde

Fyld
Frisk frugt, f.eks pærer, blommer og brombær el. blåbær
Sukker
Citronsaft

Hak smørret i melet og smuldr det grynet. Tilsæt mandler og vand og ælt dejen let sammen. Lad den hvile køligt mindst 1 time. Tryk dejen tyndt ud i en tærteform (22-24 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt ½ time. Bag den gylden på ca. 15 min. ved 200° på midterste ovnrille.
Creme: Pisk æg, sukker, majsstivelse og mælk sammen i en lille tykbundet gryde. Varm cremen op under piskning, til den er jævn. Tag gryden fra varmen og rør vanilje i. Afkøl cremen, pisk fløden stiv og vend den i.
Skær frugten i mindre stykker og lad dem trække lidt tid med citronsaft og sukker. Fyld tærtebunden med creme og masser af frugt.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Pæretærte
Chokolade-limedrøm
Æble-blommepie med hyldeblomstskum