Opskrifter

Hybensuppe

Onsdag, 15. august 2012af Redaktion
En skøn sensommer-klassiker, der kan serveres med flødeskum, tvebakker eller kammerjunkere

(4 pers.)
20 min. + 30 min. i gryden

1 kg hyben
1½ l vand
3 kardemommekapsler
Ca. 100 g sukker
1 usprøjtet citron
1-2 spsk. kartoffelmel
2 dl piskefløde

Tilbehør
Tvebakker el. kammerjunker

JEG ELSKER DESSERT

Er du også vild med dessert? Så vær med i Familie Journals dessertfællesskab på Facebook. Se mere her

Skær blomst og stilk af hybenerne, skær dem over og fjern frøene, det gøres nemmest med en teske. Kog skallerne op med vand og kardemomme, lad det småkoge i 30 min. Purér suppen gennem en sigte, tilsæt citronskal og -saft og kog op med sukkeret. Jævn suppen med kartoffelmelet rørt ud i lidt vand og smag den til. Pisk fløden til skum og server suppen varm med koldt flødeskum og tvebakker el. kammerjunker.

Opskrift: Kristina Marckmann


Find flere opskrifter her...
Hybenis med kandiserede hybenroser
Syltede hyben
Rabarbermarmelade med hyben




Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop