Opskrifter

Irsk sommerpudding

Lørdag, 13. juli 2013af Redaktion
Klassisk britisk dessert, som irerne siger stammer fra Irland, englænderne mener, den er britisk. Puddingen er indbegrebet af sommer. Den kan laves med færdige lagkagebunde, men bliver selvfølgelig bedst med hjemmebagte

Ingredienser til irsk pudding

(8 pers.)

Bunde
125 g smør
170 g sukker
3 æg
170 g mel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. vand

Fyld
900 g blandede, ribbede bær med overvægt af solbær
400-500 g sukker
3 dl vand

Pynt
Bær og citronmelisse

Fremgangsmåde til irsk pudding

Rør smør og sukker blødt og rør æggene i et ad gangen. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med vandet. Fordel dejen i to, smurte lagkageforme. Bag bundene 20-25 min. ved 180° og afkøl dem på en rist.

Fyld: Skyl bærrene. Kog sukker og vand op i en gryde. Tilsæt bærrene og kog dem 3-4 min., til de begynder at briste. Justér med sukker. Flæk bundene og beklæd en skål på godt 1½ l med kagebundene, det må gerne ligne patchwork, det udjævner sig senere. Øs frugt med væde i skålen, lidt ad gangen, så kagebunden kan opsuge væden. Når skålen er halvfuld, lægges et lag kagerester i skålen, fyld op med frugt og til sidst et lag kagebund eller kagerester. Læg et pres i form af en tallerken, der passer til skålen, øverst.

Stil desserten i køleskab mindst 1 døgn, den kan holde sig 4-5 dage. Vend desserten ud på et fad og pynt med bær. Servér rigelig flødeskum til.

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen


Find flere opskrifter her...
Irish coffee kugler
Gammeldags saftfromage


Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop