Opskrifter

Isbombe med mynte og melon

Mandag, 27. juli 2009af Redaktion
Frisk isdessert

(8-10 pers.)

250 g vandmelon
1 dl grenadine (alkoholfri frugtsirup lavet på granatæbler)
1 dl fromage blanc (hvid friskost)
5 dl piskefløde
200 g sukker
3 dl vand
50 friske mynteblade
2 citroner
1 lime

Befri melonen for kerner og blend den med grenadine og fromage blanc. Pisk fløden til skum og vend den i melonmasssen. Hæld blandingen i en 2 liters skål og sæt den i fryseren i 1 time. Placer en 750 ml skål i midten af den halvfrosne melonis, så der bliver et "hul" til den anden is, og lad den fryse færdig. Kog sukker og vand op i en gryde, til sukkeret smelter. Lad sukkervandet småkoge i yderligere 2 min. og tag det af varmen. Hak myntebladene fint og kom dem i sukkerlagen. Køl sukkerlagen af, tilsæt saften fra citroner og lime og frys den i 3-4 timer. Tag den frosne myntesorbet ud og blend den på en foodprocessor, så iskrystallerne ødelægges. Tag den lille skål ud af melonisen og hæld sorbeten i. Frys isbomben i mindst 1 time og server den pyntet med friske mynteskud.

Dessertopskrift: Kristina Miechels


Flere is-desserter...
Isburgere med chokolade
To slags is med jordbær
Melonis