Jordbær-rababersuppe med tærte og chokoladegitter
2 store rabarber
500 g jordbær
125 g sukker
1 dl cider
Kornene af 1 stang vanilje
Letfrossen citron- og cremefraichetærte
3 æg (pasteuriserede blommer og hvider)
80 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
Saft af ½ citron
Skal af 1 citron
1½ dl piskefløde
1½ dl cremefraiche (38%)
75 g hakkede hasselnødder
50 g mørk chokolade
Til suppen renses jordbær og rabarber og koges med resten af ingredienserne. Blendes og køles ned.
Æggeblommer piskes med 65 g sukker og vaniljesukker. Citronsaft og -skal vendes i, fløden piskes stiv og vendes i massen sammen med cremefraiche. Hviderne piskes næsten stive, resten af sukkeret tilsættes, de piskes helt stive og vendes i cremen. Drys bunden af en tærteform med halvdelen af nødderne, hæld cremen over, drys resten af nødderne over og pak tærten ind i film. Frys den mindst 6 timer.
Til chokoladegitteret smeltes chokoladen, køles af, til den er ret fast, og sprøjtes ud gennem et lille hul i en plastpose på bagepapir som et gitter.
Server et stykke tærte i den kolde suppe og pynt med chokoladen.
Opskrift: Søren Ørum