Ingredienser til jordbærtærte
Mørdej
1 usprøjtet appelsin
100 g smør
175 g mel
2 spsk. sukker
3 spsk. cremefraiche eller
1 æg
Fyld
1 æg
½ spsk. majsstivelse
1 spsk. sukker
2½ dl mælk
50-75 g chokolade
Pynt
500 g friske jordbær
½-1 glas ribsgelé
Fremgangsmåde til jordbærtærte
Riv appelsinskallen fint. Smuldr smør og mel. Tilsæt sukker og cremefraiche eller æg og ælt dejen let sammen. Syren i cremefraichen gør dejen nem at rulle ud. Lad dejen hvile koldt en time. Rul dejen ud og læg den i en tærte- eller lagkageform. Prik bunden med en gaffel og stil den 10 min. i fryseren. Bag bunden ca. 15 min. ved 200°. Hak chokoladen fint, drys chokoladen på den varme bund og glat den ud med en kniv og afkøl den.
Fyld: Pisk æg, majsstivelse, sukker og mælk sammen i en gryde. Varm op under piskning, til cremen jævner, og køl den af.
Hæld cremen i bunden.
Halvér jordbærrene, hvis de er store, og læg dem tæt på tærtebunden. Smelt 5-6 spsk. gelé i en lille gryde, til den er halvflydende, og øs den forsigtigt over jordbærrene. Stil tærten koldt ca. 1 time, så geléen kan stivne.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Jordbærkage med lemoncurd
Mandelkage med sommerbær
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook. Se mere her
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop
Mere med jordbær...
Vi elsker jordbær og rabarber!




Cheesecake med icing og jordbær
Lækre små kager, der kan tages med på skovturen
Find opskriften her...














Kærnemælksgelé med rugflager og rabarbergranité
God dessert med kærnemælk og rabarber
Find opskriften her...




Lun brieost med jordbær-rabarberchutney
En god lun dessert med chutney
Find opskriften her...




Rabarberis med syltede jordbær og vaniljefromage
Lækker kølig isdessert
Find opskriften her...




Vinsyltede jordbær med balsamico
Lækkert tilbehør til lagkage eller bagværk
Find opskriften her...

