Chokoladedrøm: Trøffellagkage

Der er garanti for glade gæster, hvis du serverer lagkage for dem. Denne lagkage er fyldt med chokolade. 
Af
Af Camilla Zarah Lawes. Foto: Betina Hastoft

Opskrift på trøffellagkage

10 pers.

Trøffelfyld:

  • 400 g mælkechokolade
  • 5 dl piskefløde

Lagkagebunde:

  • 150 g smør
  • 200 g farin
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. natron
  • 1 dl kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g abrikosmarmelade
  • Ca. 2 dl kærnemælk

Pynt:

  • 100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

Trøffelfyld: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør godt rundt. Stil cremen i fryseren i 1 time.

Lagkagebunde: Tænd ovnen på 190°. Pisk smør og farin sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver sammen, og vend det i æggemassen. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen sammen med marmeladen. Rør kærnemælk i, til dejen er ensartet. Fordel dejen i en lille, smurt springform (Ø ca. 20 cm), og bag den i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af, og flæk den med en brødkniv, så du får 2 bunde.

Pisk trøffelcremen op, og fordel halvdelen på den nederste lagkagebund. Læg den anden lagkagebund ovenpå. Smør resten af trøffelcremen på toppen og siderne af kagen. Pynt rundhåndet med hakket chokolade.

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.