Chokoladedrøm: Trøffellagkage

Opskrift på trøffellagkage
10 pers.
Trøffelfyld:
- 400 g mælkechokolade
- 5 dl piskefløde
Lagkagebunde:
- 150 g smør
- 200 g farin
- 2 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 1 dl kakaopulver
- 100 g mørk chokolade
- 100 g abrikosmarmelade
- Ca. 2 dl kærnemælk
Pynt:
- 100 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Trøffelfyld: Hak chokoladen fint, og læg den i en skål. Kog fløden op, hæld den over chokoladen, og rør godt rundt. Stil cremen i fryseren i 1 time.

Chokoladekage med kerner, frø og peanuts
Lagkagebunde: Tænd ovnen på 190°. Pisk smør og farin sammen. Pisk æggene i et ad gangen. Sigt mel, bagepulver, natron og kakaopulver sammen, og vend det i æggemassen. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen sammen med marmeladen. Rør kærnemælk i, til dejen er ensartet. Fordel dejen i en lille, smurt springform (Ø ca. 20 cm), og bag den i ovnen i 1 time. Lad den køle helt af, og flæk den med en brødkniv, så du får 2 bunde.

Lagkage med browniebunde og saltkaramel
Pisk trøffelcremen op, og fordel halvdelen på den nederste lagkagebund. Læg den anden lagkagebund ovenpå. Smør resten af trøffelcremen på toppen og siderne af kagen. Pynt rundhåndet med hakket chokolade.
