Opskrifter

Jordbærtærte med vaniljecreme

Fredag, 30. juli 2021Af Marie Melchior. Foto: Betina HastoftFoto: Betina Hastoft
Jordbærsæsonen lakker mod enden. Hvad med at bage din egen jordbærtærte med sommerens sidste bær?

Opskrift på jordbærtærte med vaniljecreme

(6 personer)

  • 125 g smør + lidt til formen
  • 100 g sukker
  • 1 knsp. salt
  • 250 g hvedemel
  • 2 spsk. koldt vand
  • En tærteform, 24 cm i diameter

Mazarinmasse:

  • 100 g marcipan
  • 100 g flormelis
  • 75 g blødt smør
  • 2 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 75 g mørke chokoladeknapper

Vaniljecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
  • 2½ dl mælk
  • 1 vaniljestang

Pynt:

  • 500 g jordbær
  • 50 g usaltede pistacienødder

Prøv også: Smagen af sommer: 3 opskrifter med jordbær

Fremgangsmåde:

Bland smør, sukker og salt. Tilsæt mel og vand, og saml dejen uden at ælte for meget. Pak dejen ind i husholdningsfilm. Lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform.

Mazarinmasse: Tænd ovnen på 180°. Pisk groftrevet marcian, flormelis og smør sammen. Pisk æg i 1 ad gangen. Rør mel i, og fordel mazarinmassen oven på tærtebunden. Bag tærten i ovnen i 25 minutter. Drys chokoladeknapper over den varme tærte, og smør chokoladen ud i et jævnt lag, når de smelter. Lad tærten køle helt af i formen.

Prøv også: Hjemmebag: 3 lækre kager med friske bær

Vaniljecreme: Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstvelse. Kog mælken op, og hæld den i æggemassen i en tynd stråle under grundig omrøring. Bring cremen i kog sammen med vaniljekorn og den tomme vaniljebælg. Tag gryden af varmen, når det tykner. Strø sukker over, og lad cremen køle af i gryden. Fjern vaniljestangen, rør cremen igennem, og fordel den i et jævnt lag oven på den afkølede tærte.

Pynt: Servér kagen med halverede jordbær og grofthakkede pistacienødder.

Tip: Bunden bliver ekstra sprød, hvis du bruger en tærteform af metal, der fordeler varmen godt og lader fugten slippe ud.

Prøv også: Jordbær-macarons