Opskrifter

Julekage med whisky

Torsdag, 20. november 2014af Kristina Marckmann, foto: Carina Krügerfoto: Carina Krüger
Bag en lækker engelsk julekage med whisky, bær og nødder

Opskrift på engelsk julekage med whisky

700 g tørrede bær (f.eks. 200 g tranebær, 100 g morbær, 100 g abrikoser, 100 g dadler uden sten)
1 dl whisky
250 g smør
250 g demerarasukker
5 æg
300 g hvedemel
85 g hasselnødder
100 g syltet appelsinskal
½ tsk. revet muskatnød
1½ tsk. stødt kanel

Populært til jul

Julepynt du selv kan lave Hjemmelavet marcipan Sjove og søde nisser

Sådan bager du kagen

Kom alle de tørrede frugter i en skål og overhæld dem med whisky. Rør smør og sukker blødt og tilsæt æggene et ad gangen. Fold mel, hakkede hasselnødder, appelsinskal, muskatnød og kanel i skiftevis med tørrede bær.

Kom dejen i en dyb, smurt form og bag den ved 150° i 1½-2 timer. Tag kagen ud af formen, sæt den på et ildfast fad og ind i ovnen ved eftervarmen i 30 min.

Pak kagen ind i film, når den er afkølet, og opbevar den i en lufttæt dåse. Servér kagen, som den er, eller med koldt smør og evt. abrikosmarmelade.

TIP: Kagen kan bages i god tid og kan evt. overhældes med whisky, hvis man vil have smagen mere fremtrædende.

Er du også vild med jul? Så vær med i vores Facebook-gruppe JUL - mad, pynt og ideer HER!

Lav konfekt og knas til jul

Lav konfekt og knas til jul