Opskrifter

Kranse med marcipan og tranebær

Lørdag, 8. december 2018Af Kristina Marckmann. Foto: Carina Krüger. Foto: Carina Krüger.
Med både marcipan, tranebær og kardemomme begynder det vist snart at dufte lidt af jul...

Ingredienser til kranse med marcipan og tranebær:

(20 stk.)
2 dl mælk
50 g gær
150 g blødt smør
2 æg
½ tsk. stødt kardemomme
2 spsk. sukker
550 g hvedemel

Remonce:
100 g blødt smør
80 g sukker
100 g marcipan
50 g tranebær
Æg til pensling
1 spsk. perlesukker

Prøv også: Tranebærkrans

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i mælken.
Rør smør, æg, kardemomme og sukker i.
Tilsæt melet, ælt dejen sammen og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
Hak smør, sukker, marcipan og tranebær sammen i en foodprocessor.
Rul dejen ud i en firkant i ca. 3 mm’s tykkelse.
Smør remoncen ud på dejen og fold en tredjedel af dejen ind over den midterste tredjedel.
Fold derefter den sidste tredjedel over, så dejen udgør en rektangel i tre lag og skær den ud i 2 cm tykke strimler.
Skær hver strimmel i to, start 1 cm fra kanten, sno de to strimler og saml dem i en ring.
Læg ringene på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve under et klæde i 20 min.
Pensl dem med æg og drys med perlesukker.
Bag kransene ved 200° i 20 min. og servér dem lune.

Se også: Opskrift på tre slags julemandler