Tranebærkrans
Opskrift på tranebærkrans
15 g gær
1 dl mælk
1 spsk. sukker
½ tsk. salt
1 æg
100 g smør
300 g mel
70 g blødt smør
70 g sukker
50 g marcipan
50 g tørrede tranebær
1 æg til pensling
2 spsk. flormelis
Prøv også: Sandkage med marcipan og nødder
Sådan laver du tranebærkransen
Rør gæren ud i mælken og tilsæt sukker, salt og gær. Smuldr smørret i melet, rør mælkeblandingen i og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve tildækket på køl natten over. Kom smør, sukker, marcipan og tranebær i en foodprocessor og kør blandingen til en ensartet remonce. Rul dejen ud i en firkant på 20 x 70 cm og fordel remoncen over dejen. Rul dejen sammen på den korte led og flæk rouladen. Flet de to dele sammen, form dem som en krans og sæt kransen på en plade med bagepapir. Lad den efterhæve i 30 min., pensl med sammenpisket æg og bag den i ovnen ved 200° i 25 min.