(6-8 pers.)
Det skal du bruge til kvarkkage med tørrede bær:
150 g smør
150 g sukker
Kornene af ½ vaniljestang
3 æg, str. M/L
150 g hvedemel
75 g mandelmel
100 g tørrede tranebær/blåbær/solbær
1½ tsk. bagepulver
1⁄8 tsk. salt
Saft og revet skal af 1 stor citron el. appelsin
300 g kvark el. skyr
25 g grofthakkede mandler
Usynlig glasur:
½ dl citron- el. appelsinsaft
5 spsk. flormelis
Sådan laver du kvarkkagen
Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen i 5-7 min., til det er lyst og luftigt.
Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk blandingen godt for hvert æg.
Bland mel, mandelmel, bær, bagepulver og salt i en skål.
Vend melblandingen i smørblandingen skiftevis med citronsaft, citronskal og kvark.
Hæld dejen i en smurt springform (18-25 cm), drys med mandler og bag kagen i ca. 45 min.ved 175° (160° varmluft). til den er fast og gylden.
Rør citronsaft og flormelis til glasuren sammen i en skål.
Prik kagen med et grillspyd eller lignende.
Dryp glasuren over kagenen.
Lad kagen køle af inden servering.
Opskriften er ”Mejeriprodukter fra Samvirke”.
Er du vild med bradepandekager? Så tag også et kig i galleriet nedenfor.
Kager i bradepande
















Sandkage med citron og vanilje
Nem og god kage - tilføj eventuelt frugtstykker
Se opskriften her...
8 / 18






Radiokage
Tresserkage, som fik sit navn, fordi den lignede forsiden af datidens radioer
Se opskriften her...
11 / 18






Æblekage bagt i lag
Lækker kage med masser af æbler og fugtig marcipandej
Se opskriften her...
14 / 18





