Opskrifter

Lagkage med nougatcreme

Torsdag, 29. marts 2018af Christine Bille Nielsen
Glutenfri lagkage på valnøddebunde med lækkert fyld af nougatcreme og pyntet med flødeskum og guldkugler.

Ingredienser til lagkage med nougatcreme

(8-10 stk.)

Valnøddebunde:
120 g valnødder
3 æggehvider
120 g sukker

Nougatcreme:
100 g sukker
1 knsp. fint salt
50 g valnødder
2 blade husblas
1 vaniljestang
75 g sukker
3 æggeblommer
½ l piskefløde

Pynt:
1½-2 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
1 spsk. flødechokoladekugler og/el. guldkugler
Skovsyre

Alternativ til lagkage med nougatcreme: Lagkage med abrikospuré og mokkaskum

Fremgangsmåde til lagkage med nougatcreme

Valnøddebunde: Tegn 3 cirkler op på bagepapir, brug en springform på ca. 18 cm i diameter som skabelon. Blend valnødderne meget fint i en foodprocessor eller minihakker. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukker under piskningen, fortsæt med at piske i mindst 5 min., til æggehviderne er stive og blanke. Vend valnøddemelet i æggehviderne. Fordel dejen på de 3 cirkler og smør den ud i et jævnt lag, men hold den lidt inden for den tegnede cirkel, da den hæver lidt udad. Bag kagerne ved 180° i ca. 20 min. Træk bundene af pladerne og lad dem køle af på køkkenbordet. Løsn forsigtigt papiret fra bundene med en flad metalpalet.

Nougatcreme: Hak valnødderne ganske lidt. Læg et stykke bagepapir klar på bordet. Smelt sukkeret på en pande, til det karamelliserer og er lysebrunt. Vend valnødder og salt i karamellen, hæld nougaten ud på bagepapiret, bred det lidt ud og lad det stivne. Hak den stivnede nougat. Læg husblassen i blød i koldt vand. Skrab kornene ud af vaniljestangen og pisk dem med sukker og æggeblommer til hvidt skum. Pisk fløden til blødt skum. Tag husblassen op af vandet, kom den i en kasserolle og smelt den ved helt lav varme. Vend husblassen i æggeblommeskummet. Vend den hårde nougat og flødeskum i æggeblommeskummet. Læg kagen sammen i lag i springformen med en bund nederst, halvdelen af cremen ovenpå, derpå en bund, så resten af cremen og den sidste bund på toppen. Lad kagen sætte sig i køleskabet i mindst 4 timer.

Pynt: Pisk fløden med flormelis til blødt flødeskum. Kom den i en sprøjtepose med rund tylle. Sprøjt skummet på toppen af kagen i små og store toppe. Pynt med sukkerkugler og skovsyre.