Er du også vild med lagkage? Her får du opskriften på lækre lagkagebunde samt tre opskrifter på lækkert fyld, du kan fordele mellem dine lagkagebunde.
God fornøjelse!
Prøv også: Lagkagebund med chokolade
Ingredienser til lagkagebund
(3 lagkagebunde)
3 æg
125 g sukker
50 g hvedemel
50 kartoffelmel
¾ tsk. bagepulver
Se også: Lagkage med valnødder
Fremgangsmåde til lagkagebund
Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og vend det forsigtig i æggemassen. Smør og drys en springform på ca. 20 cm med mel, hæld dejen til dine lagkagebunde i og bag bunden nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 min., til din lagkagebund er gennembagt, tjek evt. med en kødnål. Lad den samlede lagkagebund køle af, inden den deles i tre lagkagebunde.
Tip: Har du lagkageforme, fordeler du selvfølgelig bare dejen i dem og bager dine lagkagebunde i kortere tid.
Opskrift: Irene Ingelmark
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Se flere opskrifter på kager her:
Opskriften på lækre chokolade-lagkagebunde
Opskrifter på 25 lækre chokoladekager og desserter
Opskrifter på masser af lagkager
Lagkagebunde: Én opskrift - tre variationer
Lagkagebunde: Én opskrift - tre variationer


Lagkage med citron og flødeostglasur
Uhm! Denne lagkage er næsten ikke til at modstå!
Ingredienser til lagkage med citron og flødeostglasur
Citroncreme
1 usprøjtet citron
85 g sukker
2 æg
1 spsk. smør
Fyld
2½ dl piskefløde
2 dl friske hindbær
Glasur
150 g philadelphiaost
2½ spsk. blødt smør
75 g flormelis
1 tsk. vaniljesukker
¾ dl hindbær
Pynt
25 g mørk chokolade
Friske hindbær
½ usprøjtet citron
Fremgangsmåde
Pres saften af citronen, riv skallen og kom det i en gryde. Tilsæt sukker og æg og varm det op under omrøring, til cremen begynder at tykne, den må ikke koge. Tag gryden af varmen og rør smørret i. Afkøl cremen i vandbad.
Pisk fløden og vend hindbærrene i. Læg kagen sammen med et lag citroncreme og et lag hindbærflødeskum mellem hver bund. Rør philadelphiaost, smør, flormelis og vaniljesukker til en sej glasur. Pres hindbærrene igennem en sigte og rør hindbærpuréen i glasuren. Fordel glasuren over kagen.
Smelt chokoladen over vandbad, dryp den ud på bagepapir i det ønskede mønster og lad det størkne. Pynt kagen med chokoladen, hindbær og revet citronskal.
Tip: Har du lagkageforme, fordeler du selvfølgelig bare dejen i dem og bager bundene i kortere tid.
Bageopskrift: Irene Ingelmark
Find flere opskrifter her...
Hindbærlagkage
Lagkage med bær og sprøde nødder
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her


Lagkage med blåbær og cremet fyld
Superlækker lagkage med skønne blåbær og fint pynt
Ingredienser til lagkage med blåbær og cremet fyld
Fyld
½ dl frosne blåbær
1 spsk. sukker
2½ dl piskefløde
250 g mascarpone
1 tsk. vaniljesukker
Pynt
175 g fondant
Farvede sukkerkugler
Blåbær
Blå og rød frugtfarve
Fremgangsmåde
Varm blåbær og sukker op og lad det koge nogle min., til blandingen tykner, og lad den køle af. Pisk fløden, gem ¼ til senere. Rør mascarpone og vaniljesukker i fløden, rør blåbærrene i og rør forsigtigt til en jævn masse. Læg kagen sammen med blåbær-flødecremen. Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis og udstik en cirkel evt. efter bageformen. Fordel den lille portion fløde på toppen af kagen og læg fondantcirklen oven på. Farv det overskydende fondant lilla med den røde og blå frugtfarve. Tril fondanten til små kugler og form dem til blade med en ske. Saml 4-5 blade til en blomst og læg et par sukkerkugler i hver blomst. Pynt kagen med blomster og blåbær.
Tip: Har du lagkageforme, fordeler du selvfølgelig bare dejen i dem og bager bundene
i kortere tid.
Bageopskrift: Irene Ingelmark
Find flere opskrifter her...
Hindbærlagkage
Lagkage med citron og flødeostglasur
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her


Lagkage med jordbær og chokolade
En super dejlig lagkage med chokolade-trøffelcreme, jordbær og marcipanpynt!
Ingredienser til lagkage med jordbær og chokolade
Trøffelcreme
175 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Fyld
3 dl piskefløde
4 dl jordbær
Pynt
Evt. Marcipan
Fremgangsmåde
Kog fløden op og tag den fra varmen. Bræk chokoladen i mindre stk. og rør dem ud i fløden til en tyk creme.
Pisk fløden til fyldet, men ikke for hårdt, da det tykner yderligere, når trøffelcremen kommer i. Vend forsigtigt ¾ af trøffelcremen i fløden. Skær jordbærrene i skiver og læg kagen sammen med flødecremen og jordbær. Fordel resten af trøffelcremen på toppen af kagen og pynt evt. med marcipanroser.
Tip: Har du lagkageforme, fordeler du selvfølgelig bare dejen i dem og bager bundene i kortere tid.
Bageopskrift: Irene Ingelmark
Find flere opskrifter her...
Hindbærlagkage
Lagkage med blåbær og cremet fyld
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her