4 æg
150 g sukker
100 g finthakkede, smuttede mandler
1 usprøjtet appelsin
½ dl portvin eller sherry
2½ dl fløde
50 g høvlet chokolade
Del æggene i blommer og hvider og pisk blommerne lyse med sukkeret. Riv appelsinskallen fint og kom den i æggeblommerne sammen med mandlerne. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i. Kom dejen i en smurt, 26 cm springform, bag kagen ved 200° i 35 min. og lad den afkøle. Læg kagen på et serveringsfad, prik den med en gaffel og hæld saften fra appelsinen blandet med portvin over. Pisk fløden til skum, kom den over og pynt med høvlet chokolade.
Bageopskrift: Elna Laursen
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Find din yndlingskage
Sandkager, nøddekager, citronkager og mange flere lækre kager. Mums! Her får du 17 fristende skære- og formkager...
Kager i bradepande
















Sandkage med citron og vanilje
Nem og god kage - tilføj eventuelt frugtstykker
Se opskriften her...






Radiokage
Tresserkage, som fik sit navn, fordi den lignede forsiden af datidens radioer
Se opskriften her...






Æblekage bagt i lag
Lækker kage med masser af æbler og fugtig marcipandej
Se opskriften her...





