Opskrifter

Mandelkage med sommerbær

Onsdag, 27. juni 2012af Redaktion
En kage uden mel! Kartoflerne gør kagen saftig og lækker og giver sammen med mandlerne stivelse til kagen

(12 stk.)

125 g blødt smør
3 dl sukker
4 æg
3 kogte mellemstore kartofler
200 g smuttede mandler
5 smuttede bitre mandler
Lidt smør til formen

JEG ELSKER KAGE

Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her

Glasur
1½ dl flormelis
1-2 dråber rød frugtfarve
Ca. 1 spsk. vand

Pynt

2-3 dl blandede bær

Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggeblommerne i en ad gangen, pisk godt mellem hver. Riv kartoflerne og mal mandlerne til fint mel. Kom kartofler og mandelmel i æggemassen. Pisk æggehviderne til hårdt skum og vende dem forsigtigt i dejen. Beklæd bunden af en 24 cm springform med bagepapir og smør kanterne med smør. Kom dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen ved 175° i ca. 40 min.
Bland flormelis, frugtfarve og vand til en jævn glasur og pynt kagen med den. Kom bærrene over lige inden servering.

Tip: Kagen kan sagtens fryses, men vent med glasuren, til den skal serveres.

Bageopskrift: Boel Ottmer


Flere sommerbær...


Sommerbær med
marsalaskum

Sommerbær med
hvid chokolade og
marengs

Hindbærlagkage

Cheesecake med
sensommerbær

Hvid chokolade­mousse
med friske bær












Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop