Opskrifter

Mandelkager

Torsdag, 1. december 2011af Redaktion
Sødt hjemmebag

(Ca. 20 stk.)

50 g søde mandler
8 bitre mandler (evt. mandelaroma m. bittermandelsmag)
125 g smør
150 g sukker
1 æg
1 dl ymer
300 g mel
2 tsk. hjortetaksalt
Æg til pensling

Pynt
2 spsk. hakkede mandler
2 spsk. tesukker

Hak de bitre mandler meget fint og de søde lidt grovere. Rør smør og sukker godt. Tilsæt æg og ymer. Bland mel og hjortetaksalt og rør det i sammen med mandlerne. Sæt dejen på plade med bagepapir i aflange boller. Pensl med æg og drys mandler og tesukker på. Bages på midterrillen ved 200° ca. 12 min.

Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Find flere opskrifter her...
Dollarkager
Luksus jødekager
Brunkager

Find masser af hjemmebag og julekonfekt her...

Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop