Det skal du bruge til svesketærte:
200 g mel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
2 spsk. sukker
125 g smør
2 æggeblommer
200 g svesker uden sten
80 g sukker
2 æggehvider
125 g sukker
1 tsk. mandelessens
Sådan laver du svesketærten
Bland mel, vaniljesukker, bagepulver og sukker og hak smørret heri.
Saml dejen med æggeblommerne og læg den på køl.
Skær sveskerne i stykker, kog dem til mos med 80 g sukker og lad mosen køle af.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt 1⁄3 af sukkeret og pisk dem seje.
Rør resten af sukkeret og mandelessensen i.
Rul 2⁄3 af dejen ud i 3 mm’s tykkelse og beklæd en smurt tærteform (23 cm) med dejen.
Kom mosen og marengsen herover.
Rul resten af dejen ud i 3 mm’s tykkelse og skær den i 1 cm brede strimler, som lægges over tærten i et fletmønsker.
Bages ved 175° varmluft i 25 min.
Prøv også: Pæretærte med mandler