Opskrifter

Mojito-cheesecake

Fredag, 18. juni 2021Af Line Holt Nielsen. Foto: Maria Fabricius TegnerFoto: Maria Fabricius Tegner
Er du også vild med mojito? Så vil denne cremede cheesecake uden tvivl falde i din smag. Perfekt til de lune sommeraftener.

Opskrift på Mojito-cheesecake

(10 personer)

  • 300 g ingefærkiks
  • 140 g smør
  • 1 knsp. salt
  • Ostefyld:
  • 5 blade husblas
  • 3 spsk. frisk mynte
  • 125 g flormelis
  • 400 g flødeost naturel
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 4 spsk. lys rom
  • 4 dl piskefløde

Pynt:

  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 1 håndfuld frisk mynte

Prøv også: Cheesecake med koldskål

Fremgangsmåde:

Knus kiksene, og rør dem med smeltet smør og salt. Pres kikseblandingen ud i en springform (Ø ca. 23 cm) med husholdningsfilm i bunden. Sæt også gerne film eller kageplast op ad kanterne. Stil bunden køligt i 30 minutter.

Ostefyld: Udblød husblas i koldt vand. Blend mynte og 50 g flormelis, eller kør det i en minihakker. Rør flødeost og cremefraiche sammen, og bland mynte-melis og resten af flormelis i. Smag til med revet limeskal, limesaft og rom. Knug husblas fri for overskydende væske, og smelt 1 blad ad gangen over vandbad. Rør det først med 2-3 spsk. af ostemassen og dernæst med resten. Pisk cremen kort igennem, så den er glat og luftig. Vend ostemassen med letpisket flødeskum, og fordel fyldet over den afkølede kiksebund. Lad kagen sætte sig på køl i mindst 2-3 timer.

Prøv også: Nem hindbær-cheesecake i bradepande

Pynt: Pynt med stykker af limeskal og mynteblade lige inden servering.

Tip: Brug gerne de kiks, der har ingefær- og citronsmag, eller udskift dem med f.eks. Digestive, Bastogne eller andre krydrede kiks. ​

Prøv også: Cheesecake med lakrids og friske bær