Muffins med figner

Disse muffins med figner og dejlig citrustopping er perfekte at servere til kaffen (og gæsterne).
Af
af AOP
Muffins med figner

(Ca. 16 stk.)

Det skal du bruge til muffins med figner

250 g tørrede figner
3-4 spsk. cognac
170 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør
2 æg
3 dl cremefraiche
Topping:
125 g flødeost
2 spsk. flormelis
1 spsk. citronsaft
2 friske figner
Evt. citronmelisse

Prøv også: Sukkerfri muffins

Sådan laver du muffins med figner

Skær stilken af fignerne og skær dem i små tern.
Læg dem i en skål, hæld cognacen over og lad dem trække et par timer eller til næste dag.
Bland alle de tørre ingredienser. Smelt smørret.
Rør æg, smør og cremefraiche i melblandingen.
Fordel dejen i 16 store muffinsforme, sæt dem evt. i en muffinsplade så de holder formen.
Bag dem ved 200º i ca. 18 min. Rør flødeost, flormelis og citronsaft sammen og kom glasuren på kagerne.
Pynt evt. med en kvart figen og lidt citronmelisse.

Prøv også: Muffins med mysli

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.