Opskrifter

Nektarin-marengskage

Torsdag, 17. juli 2014af All Over Press
Dejlig nektarinkage med marengstop

Opskrift på nektarin-marengskage

(ca. 40 stk.)

4-5 nektariner
2 spsk. sukker
2 tsk. kanel
450 g hvedemel
250 g sukker
3½ tsk. bagepulver
2½-3 dl mælk
125 g smør

Marengs
3 æggehvider
125 g sukker
75 g mandelspåner

PRØV OGSÅ: Hjerte-kokoskage

Fremgangsmåde til nektarin-marengskage

Fjern stenene i nektarinerne og skær dem i smalle både. Bland sukker og kanel og vend nektarinerne i det. Bland hvedemel, sukker og bagepulver og rør mælken i melblandingen og rør til en jævn dej. Hæld dejen i en beklædt bradepande på 25 x 40 cm. Læg nektarinerne på og hæld det smeltede smør over. Bag kagen midt i ovnen ved 200º i ca. 15 min. Pisk æggehviderne til en meget fast skum, tilsæt sukkeret lidt ad gang og pisk marengsen luftig og fast. Fordel marengsen over kagen, drys mandelspånerne over og bag kagen yderligere 10 min. Sluk for ovnen, men lad kagen stå i ovnen med ovndøren på klem, så marengsen tørrer.

PRØV OGSÅ: Jordbærtrifli med kokos