Ingredienser til nøddekage
(10 pers.)
200 g hasselnødder
100 g syltet ingefær
3 æg
200 g sukker
6 spsk. olivenolie
100 g smør
50 g polenta
50 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Tilbehør
Vaniljeis
Fremgangsmåde
Blend nødder og ingefær. Pisk æg og sukker i 10 min. til en meget luftigt masse.
Smelt smørret og rør ingefær, smør, olie og nødder i æggemassen.
Sigt mel og bagepulver over og fold det i sammen med polenta.
Kom dejen i en smurt og foret springform.
Bag kagen 1½ time ved 175° og afkøl langsomt i formen.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
Nødderulle med fyld
Mandelkage
Galleri: Opskrifter på bradepandekager
Kager i bradepande
















Sandkage med citron og vanilje
Nem og god kage - tilføj eventuelt frugtstykker
Se opskriften her...






Radiokage
Tresserkage, som fik sit navn, fordi den lignede forsiden af datidens radioer
Se opskriften her...






Æblekage bagt i lag
Lækker kage med masser af æbler og fugtig marcipandej
Se opskriften her...





