Nøddekage med banan og chokolade

Cremet chokoladebombe til kaffen
Af
af Redaktion

(10-12 pers.)

200 g smør
100 g mørk chokolade
3 æg
200 g sukker
100 g hvedemel
100 g hasselnødder
100 g farin
1 spsk. finthakket syltet ingefær
5 bananer

Mousse
2 æggehvider (pasteuriserede)
60 g sukker
1½ blad husblas


Vaniljecreme
4 æggeblommer
60 g sukker
1 vaniljestang
4 dl fløde
½ tsk. majsstivelse
400 g lys chokolade



Start med kagen. Smelt smør og chokolade over vandbad. Pisk æg og sukker længe, til det er lysegult. Sigt mel i skiftevis med smeltet chokoladesmør og grofthakkede nødder. Hæld i en 22 cm springform (smurt eller foret) og bag ved 150° i 25 min. - den skal ikke være fast, men bare sat. Afkøl i form. Smelt farin med ingefær og karamelleliser bananer, der er flækket på langs uden skal. Læg bananerne over den afkølede kage. Pisk ingredienserne til vaniljecremen sammen og varm langsomt op under konstant omrøring. Når den jævner ved 90° slukkes, og der piskes videre. Husblas udblødes i koldt vand. Chokoladen hakkes fint. Den varme creme hældes over chokoladen, så den smelter. Æggehviderne piskes stive og seje. Husblas smeltes over vandbad og kommes i chokoladecremen sammen med æggeskummet. Hældes over bananerne på kagen. Sigt kakao over og pynt med hakket chokolade i midten. Stil koldt.

Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen


Se her, hvis du er vild med gode kager...
Bagt cheesecake
Banankage
Frugtkage med appelsin

10 superlækre chokoladekager - find din favorit

Bliv medlem af Familie Journal+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.