Opskrifter

Klassiske pandekager med kardemomme

Søndag, 20. januar 2013Opskrift: Helle Brønnum Carlsen
Denne opskrift på klassiske pandekager er perfekt til at forkæle den søde tand. Fyld dem med sukker og syltetøj, sirup, frugt eller is.

Opskriften giver cirka 24 tynde pandekager.

25 min
24 personer
Pandekager
240 g hvedemel
6 dl sød- eller letmælk
6 æg
1 spsk. stødt kardemomme
4 spsk. sukker
25 g smeltet smør

Traditionelle pandekager

  1. Rør melet ud i lidt af mælken.
  2. Rør resten af mælken i og pisk æggene i sammen med kardemomme og sukker.
  3. Smelt smørret på pande, kom lidt i dejen og gem resten til at smøre panden med undervejs.
  4. Steg tynde pandekager.

Tip

Lav en stor portion, så du kan pakke de overskydende pandekager i fryseposer og fryse ned. Så har du en hurtig dessert næste gang.

Tilbehør til traditionelle pandekager

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til fyld i pandekager og topping. Nogle er glade for den helt klassiske version med sukker og syltetøj, mens andre spiser pandekager med en masse frugt og bær.

Herunder er nogle andre forslag til lækkert tilbehør til pandekager.

  • Sirup
  • Cremefraiche, evt. rørt med vaniljesukker
  • Syltetøj
  • Is
  • Hakkede nødder