Opskrifter

Pæretærte med gorgonzola

Mandag, 15. september 2008af Redaktion
(4-5 pers.)Dej:100 g koldt smør150 g mel2 spsk. birkesEt nip salt2 spsk. ymerFyld:3 pærer20 g smør1 spsk. citronsaft125 g blød gorgonzola2 små kviste

(4-5 pers.)

Dej:
100 g koldt smør
150 g mel
2 spsk. birkes
Et nip salt
2 spsk. ymer
Fyld:
3 pærer
20 g smør
1 spsk. citronsaft
125 g blød gorgonzola
2 små kviste frisk rosmarin
Groftkværnet peber

Tilbehør:
100 g babyspinat
2 spsk. citronsaft
2 spsk. nøddeolie,
evt. jordnøddeolie
Salt og peber
50 g valnøddekerner

Dej: Smuldr smør og mel. Tilsæt birkes, salt og ymer, og saml dejen. Tryk dejen ud i en tærteform på 22-24 cm. Prik dejen med en gaffel, og sæt den i køleskab 1 time. Forbag tærtebunden 10 min. ved 225°. Skræl pærerne, og skær dem i både. Læg pærerne tæt i tærtebunden, kom smør og citronsaft over, og bag 30 min. midt i ovnen. Tag tærten ud. Skær osten i skiver, og læg den på de varme pærer. Pynt med hakket rosmarin og peber.
Server tærten med babyspinat smagt til med citronsaft, nøddeolie, salt, peber og valnødder. Spis tærten som efterret eller forret, eller brug den til buffet.


TIP
Da pæren i sig selv ikke indeholder meget syre, skal der ofte krydres med citron, appelsin eller vin som fx i denne delikate opskrift på pæresyltetøj.


Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen

Lyst til flere opskrifter med pærer?

Vaniljetoppe med rødvinspærer

Chokoladekage med pære og pistacie

Pærecrumble med chokolade og nødder